Skip to content
0412-760410-3 of 06-15438383 aeonfysio@gmail.com

Lichaam, geest en emotie zijn onlosmakelijk  met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Regelmatig een massage is een geweldige manier om u in balans te voelen. Door strijken en kneden kalmeert het zenuwstelsel en het heeft een positief effect op spieren en gewrichten, verbetering van de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen en toxines.  Er zijn diverse vormen van massage:

Ontspanningsmassage Het is een lange en luxe massage die gebruik maakt van alle soorten massagetechnieken, waaronder het zacht kneden en rollen van de huid en de spieren. Ontspanningsmassage is geen diepe weefsel massage en is er niet voor het bewerken van de diepere spieren van het lichaam, maar is alleen bedoeld voor het masseren van de buitenste lagen van het lichaamsweefsel.

Lolimassage Relatief onbekend is het masseren met de onderarmen van het gehele lichaam in lange, vloeiende bewegingen. Het geeft en weldadig en rustgevend gevoel.

Shantalamassage Voortgekomen uit de baby massage en toegepast om te ontstressen via het stimuleren van oxytocine (het knuffelhormoon). De bewegingen zijn heel traag en gaan langs de ledematen. De nadruk kan op onderdelen van het lichaam liggen om blokkades op te heffen.

Sportmassage Voor of na het sporten of intensief bewegen wordt sportmassage vaak lokaal (voor de armen, benen, schouders of rug) toegepast. Dit kan zowel stimulerend als sederend worden uitgevoerd waardoor het lichaam zich sneller hersteld na inspanning. Door het toepassen van sportmassage treden de volgende effecten op:
De haarvaatjes in de huid en spieren gaan verder open, waardoor er een duidelijk toename van de doorbloeding optreedt. Doordat de spieren beter doorbloed worden, zullen de gevormde afvalstoffen (o.a. vocht en lactaat) beter worden afgevoerd en wordt spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen. De afvoer van afvalstoffen wordt ook verbeterd door de uitwendige druk van de massage. De spierspanning wordt beïnvloed.

Bindweefselmassage heeft een sterke impact op het vegetatieve systeem en is een reflexzonetherapie. Een mechanische prikkel wordt aan de huid toegediend en stimuleert zenuwuiteinden gelegen in huid en bindweefsel. Bindweefselmassage wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere vormen van behandeling (sportmassage, fysiotherapie e.d.) niet het juiste resultaat bereikt hebben of niet toepasbaar zijn. Bij deze massagetechniek worden de inwendige organen en/of orgaansystemen ( o.a. spieren, gewrichts-kapsels en bloedvaten) beïnvloed.