Skip to content
0412-760410-3 of 06-15438383 aeonfysio@gmail.com

Directe Toegang Fysiotherapie of verwijzing voor u?

U heeft geen verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut voor niet chronische aandoeningen. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen: u komt ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

De huisarts verwijst u door nadat u een gesprek met hem/haar heeft gehad. De specialist geeft een verwijzing voornamelijk in het geval van chronische aandoeningen (lijst Borst, in de afgelopen jaren zijn er wat veranderingen geweest dus lees dit na). U maakt vervolgens een afspraak met de fysiotherapeut. Hoe sneller u behandeld wordt, hoe sneller u herstelt.