Skip to content
0412-760410-3 of 06-15438383 aeonfysio@gmail.com
Welke therapievorm voor u het beste is hangt af van
uw klachten en de stoornissen die we vaststellen

De therapievormen, die een fysiotherapeut ten dienste staan, zijn verdeeld in:

Oefentherapie Dit is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of om te ontspannen.

Thuis oefenen Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en u vertrouwen krijgt in uw lichaam.
Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van diverse vormen van massage en fysische techniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.

Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u op lange termijn het meest bij gebaat.
Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Meer weten over de mogelijkheden van AEON Fysiotherapie?
Onze klanten komen bij ons

Holistische visie, intake, inspectie, testen en behandeling uitgaand van iedere persoon met in acht name van de richtlijnen. De behandeling kan bestaan uit diverse technieken zoals oefentherapie, manuele therapie, tractie & translatie, manuele lymfe drainage (MLD), proprioceptieve neurogene fascilitatie (PNF), Upper Limb Tension test ( ULTT),  McKenzie oefeningen rug, oscilleren, fascietechnieken. Diverse vormen van massage  zoals sportmassage, Lolimassage, Shantala massage en bindweefselmassage. Acupressuur, voetreflexologie, Yoga, dryneedling, Tuina, Tit Tartherapie, Koptherapie. Functionele oefeningen, aandacht en inzet waarbij er wordt gelet op de mogelijkheden van iedere persoon.

Neem contact met ons op
Er is meestal wel een oplossing voor uw probleem.

Aandoeningen, klachten of problemen tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, sport of tijdens werkzaamheden, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Vaak denken we dat iets vanzelf overgaat. Meestal is dat ook het geval. Als het probleem echter blijft aanhouden, dan verergeren klachten. Hoe lastiger het herstel gaat worden. Dus wacht niet te lang en neem contact op met uw therapeut of arts.